Op vele vakgebieden thuis

Bij BOM hebben we onze sporen verdiend op het gebied van speciaalmachinebouw, piping & apparatenbouw, bedrijfsmechanisatie, sterkteberekeningen, risico-inventarisatie en - evaluatie, CE-markering, projectadvisering en detachering. Terugkijken is goed om te reflecteren en te leren waar je het nog beter had kunnen doen, maar daarna moet je weer heel snel vooruitkijken want daar liggen de nieuwe kansen. Complexe uitdagingen krijgen ons in beweging. Mooie dingen bedenken én uitvoeren. De engineers van BOM weten hoe het werkt.

Speciaalmachinebouw & prototypebouw

Deze discipline is een vak apart, en dat vak verstaan wij bij BOM Engineering als geen ander. Al onze creativiteit en deskundigheid kunnen wij hierin kwijt. Geen uitdaging is te groot voor ons en vaak zijn het juist die kleine dingen waardoor wij het verschil maken. Wij verzorgen de voorstudie, ontwerp, detaillering, fabricage, proefdraaien en het uiteindelijk in bedrijf stellen. Ook voor de service en een onderhoudscontract bent u bij ons aan het juiste adres. Zo geven wij onze relaties de maximale continuïteitsgarantie die zij verdienen.

FEM-analyses & sterkteberekeningen

Wij investeren constant in mensen en middelen zodat wij op het allerhoogste niveau kunnen presteren. Bij BOM Engineering berekenen we constructies en verbindingen, onder andere met het krachtige staalpakket van SCIA. Met deze gebruiksvriendelijke softwareoplossing is het mogelijk voor onze engineers om snel en uiterst accuraat 3D staalconstructies in te voeren, de belastingen, zoals de wind- en sneeuwbelasting, te plaatsen en de resultaten te bekijken en te analyseren. Wij creëren voor u de betrouwbare basis om op verder te bouwen.

Passie voor techniek en creativiteit

Piping en apparatenbouw

BOM Engineering is een innovatieve specialist op het gebied van piping & processing. Dagelijks verwerken onze experts gegevens in 3D voor de (petro)chemische industrie, met als resultaat: duidelijke en toepasbare lay-outs, apparaattekeningen, isometrics en P&ID’s. En de complete uitvoering? Ook die verzorgen wij voor u, uiteraard conform alle geldende kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Projectadvisering & projectbegeleiding

Vanaf het allereerste begin is BOM Engineering actief op het gebied van projectadvisering. Op die jarenlange kennis en ervaring bouwen wij iedere dag verder. Onze specialisten zijn multidisciplinair inzetbaar. Proactief en resultaatgericht houden zij zich bezig met alle aspecten van projectmanagement, productieautomatisering, projecthaalbaarheidsstudies, procesoptimalisatie, machineafname (CE), logistieke problematiek en risico-inventarisatie. Wij leiden alles voor u in goede banen.

Detachering

Voor uw project, maar zeker ook in geval van tijdelijke extra capaciteits- of kennisbehoefte, kunt u altijd een beroep doen op BOM Engineering. Alles draait om mensen, kennis en mensenkennis en die delen wij graag met u. Onze specialisten zijn stuk voor stuk proactieve, pragmatische professionals die resultaatgericht, met oog voor detail én oog voor de klant, iedere klus tot volle tevredenheid klaren. Wij werken vanuit ons kantoor in Oud Gastel, maar indien gewenst ook op iedere klant- of projectlocatie.

Risico-inventarisatie & -evaluatie

Binnen BOM Engineering hebben we een ingespeeld team van specialisten dat zich fulltime bezighoudt met risico-inventarisatie en -evaluatie. Wij bestuderen en beoordelen nauwgezet alle veiligheidsaspecten volgens de CE-richtlijnen en de arbeidsomstandighedenwet.

Helder advies en een complete rapportage waarin u onze werktuigbouwkundige ervaring herkent. Wij gaan verder waar anderen stoppen, want onze experts ontwerpen én implementeren de door ons uitgedachte effectieve veiligheidsoplossingen.